Işın Karaca Uyanış Albüm Dinle Işın Karaca 2009 Albüm Dinle


ışın karaca uyanış,ışın karaca uyanış albüm dinle,ışın karaca uyanış albümü dinle,ışın karaca uyanış 2009 albüm dinle,ışın karaca yeni albümü,ışın karaca 2009 yeni album dinle,ışın karaca uyanış 2009 albümü dinle

Işın Karaca

Türkiye'nin en önemli ve özel kadın vokallerinden Işın Karaca'nın 4. stüdyo albümü "Uyanış" üç yıllık uzun bir aradan sonra, Akış Prodüksiyon & Seyhan Gold iş birliği ile dinleyicisi ile buluştu. Tamamiyle akustik enstürmanlarla kayit edilen, mix ve masteringi İngiltere'de, dünyaca ünlü isimlerin (Sting, Earth Wind&Fire, Freddy Mercury…) ses mühendisi Steven A.Williams ve Akın Büyükkaraca tarafından yapılan albümde, Işın Karaca'nın yanı sıra, müzik direktörlüğünü Akın Büyükkaraca ve Erdem Yörük üstlendi...

"Uyanış" albümünde bulunan 10 şarkı Işın Karaca'nın kendi müzikal pencersinde bulunan farklı müzik tarzlarını belli bir konsept altında topladığı bir çalışma oldu. Alışılmış Işın Karaca şarkılarının da bulunduğu albümde, rock müziğinden funk müziğine, hiphop'tan tangoya kadar uzanan geniş bir müzikal yolculuk yaşanıyor.

Erdem Yörük, Genco Arı, Erol Temizel, Hakan Yeşilkaya ve Erim Ardal'ın düzenlemelerini yapmış olduğu Uyanış'ta, Işın Karaca her gün gelişen ve olgunlaşan vokal tekniği ile şarkılara hayat verdi.

Gloria Gaynor tarafından seslendirilen "I Will Survive" şarkısı albümün en büyük sürprizlerinden biri. Türkiye'de Ajda Pekkan tarafından 80'li yıllarda seslendirilen "Bambaşka Biri" şarkısı 2009 yılında, orijinal versiyonuna sadık kalınılarak Işın Karaca'nın olağanüstü yeni yorumu ile tekrar seslendirildi.

Işın Karaca, "Uyanış" albümünde, 8 şarkının sözlerini, İzmir'de keşfettiği söz yazarı Zeki Güner'le, müziklerini Erdem Yörük'le beraber yazdı. Albümün diğer sürprizleri ise Sibel Alaş'ın sözlerini yazmış olduğu, Ege Çubukcu'nun Işın Karaca'ya eşlik ettiği yüksek tempolu hiphop şarkısı "5 dakika" ve Funky C ile yazdığı "Başrol" şarkıları oldu.

İlk kez kendi eserlerini seslendirmenin heyecanını yaşayan Işın Karaca, biriktirdiklerini, yaşadıklarını, hiç çekinmeden tüm duygularını cesurca ve özgürce, aşkın her yüzü ile yılın albümü olacak Uyanış'la imza attı.

Yeni Işın karaca albümünün sanat ve stil direktörlüğünü Sedat Doğan, kıyafet tasarımlarını Melih Yazgan, imaj fotoğraflarını Gencer Bavbek çekti.

Uyanış
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
5 Dakika (Featuring Ege Çubukçu)
Söz: Sibel Alaş Rap: Ege Çubukcu Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
Gidemedim
Söz: Zeki Güner Müzik: Raşit Gözdamla
Sessiz Hikayem
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
Bilmece
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner Müzik: Işın Karaca
1000 Yalan
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
Ben Bilirim
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
Aşk Çizgisi
Söz: Işın Karaca, Sibel Alaş Müzik: Işın Karaca, Erdem Yörük
Başrol
Söz: Işın Karaca, Zeki Güner, Funky C Müzik: Işın Karaca, Funky C
Bambaşka Biri
Söz: Fikret Şenes Müzik: Frederic Mania

0 yorum:

Yorum Yaz

Back to Home Back to Top